Makó Színes

A kanyarójárvány makói nyertese

Felháborodott, érzelmeikben megbántott, makói büszkeségükben sérült – ilyen kifejezésekkel kaptunk e-maileket a makói kanyarójárványról készült írásainkra. Meghökkentő, hogy miért születtek a sértődöttségek.

Korom András – Makó

Míg a makóiak és a térségbeliek többsége viszonylag nyugalommal követte a szakemberek erőfeszítéseit és intézkedésit követő írásainkat a makói kórházban kitört, s nemrégiben véget ért kanyarójárványról, addig többen felháborodott emailokkal bombázták szerkesztőségünket. Mégpedig az alábbi, az MTI által készített fotó miatt, mely a makói kórház vaskapuját ábrázolta, rajta a járványügyi zárlattal kapcsolatos táblával:

A kép, ami miatt gyalázkodó levelet is kaptunk. Azt senki sem ajánlotta fel hogy átfesti a kaput.

A makói büszkeségükben, méltóságukban, érzelmeikben megbántott, felháborodott, sértett és nem egyszer hőbörgő olvasók azt kifogásolták, hogy a képen a kórház felettébb rozsdás kapuja volt látható. Pedig – indokolta meg markánsan egyikük -, a kórházra az utóbbi években példátlan módon milliárdokat fordított a kormány. Azt azonban senki sem tette hozzá, hogy a számára a szerinte a várost degradáló helyzetre nem a felháborodás a megoldás, hanem az egy vödör festék és annak ecsettel a kapura való felhordása.

Nos az országosan immár rozsdás kapujáról ismert kórháznak valamiért ismét országos érdeklődést kellene keltenie, hiszen a kapu immár gyönyörű zöld festést kapott. Bekerülhetne ez is a médiába. Persze túlzás lenne, ha az egy újabb járvány miatt.