Makó

Mucsi: “Egészségügyi kerekasztalt szeretnénk Makón”

A Fidesz tegnapi sajtótájékoztatóján ahelyett, hogy megoldásokat kínált volna, elmúlt 20 évezett egyet és azt a hamis látszatot próbálta kelteni, mint ha az előző ciklusokban a DK és jómagam vezető, döntő pozícióban lettünk volna” – írta portálunknak is elküldött levelében Mucsi Tamás.

Tette ezt annak elfedésére, hogy tervük sincs arra, mikor és hogyan újul meg vagy épül újjá a Kálvin utcai rendelő, mikor épül Gerizdesen végre alapellátást nyújtó intézmény és mikor teszik alkalmassá a Hollósy Kornélia utcai – egyébként évekig Járási Hivatalként üzemelő – épületét arra, hogy ott normális körülmények között lehessen gyógyítani. Az aláírásgyűjtést azért kezdeményeztük, hogy a lakosok támogatását, felhatalmazását kérjük ahhoz, hogy ebben az ügyben érdemi lépéseket tehessünk. Tekintettel arra, hogy néhány óra leforgása alatt több száz támogató aláírást gyűjtöttünk, a Demokratikus Koalíció elnöksége úgy véli, hogy a visszafelé mutogatás helyett előremutató lépéseket kell tenni. Szeretnénk egy Egészségügyi Kerekasztalt életre hívni a szakmai szervezetek bevonásával, melyen részt venne minden Makón ténylegesen politizáló párt, valamint azok ifjúsági szervezetei – feltéve, ha kiderül ki a Fidelitas elnöke Makón. Ütemtervet kell kidolgozni, hogy a lakosok pontosan tudják, mire számíthatnak és a költségvetésben is tervezni lehessen a beruházásokkal. Az elmúlt 20 évben a város dinamikus fejlődésének köszönhetően az iparűzési adó bevételek folyamatosan nőttek, így Makó akár önerőből is képes ezeket a beruházásokat megvalósítani.

A Fidesz tönkretette a magyar egészségügyet! A legfrissebb felmérések szerint az emberek vizitdíjat is hajlandóak lennének fizetni, ha jobb ellátást kapnának, csökkennének a várólisták és eltűnhetne a rendszerből a hálapénz. Az egyébként is megalázott nyugdíjasoktól több mint 11 ezer forintot akar egészségügyi hozzájárulásként beszedni a kormány. Legalább helyben tehetne most valamit a Fidesz a gyógyulni vágyókért. Betarthatná a választási ígéretét! – írta Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke.