Hírek Kék hírek Makó

Makón gázolt halálra egy gyalogost egy palotai férfi

A rendőrség vádemelést javasol azzal a csanádpalotai férfival szemben, aki a gyanú szerint egy gépkocsi vezetőjeként halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott Makón. Archív fotónkon a gázoló autó a helyszínen.

A feltételezett elkövető tavaly november 15-én 17 óra körül személyautóval közlekedett Makó belterületén. Amikor a sofőr a Csanád vezér tér egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyéhez ért, nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak, akit elütött. A sértett olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt.

A sportcsarnokkal szemben történt. Képünk nem sokkal a gázolás után készült

A gépkocsi vezetőjét a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene halálos közúti baleset okozása miatt indult eljárás. A Makói Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította. 

Mint korábban beszámoltunk róla, hatalmasat, de már nem tudott megállni a volkswagenes, és elgázolta a zebrán áthaladó idős hölgyet. A sofőr akkor azt mondta, a nő a  rendőrség felől akart átmenni a zebrán,  amikor elütötte.