Hírek Makó

Végre minden részleg üzemel a makói kórházban

Összesen 10 kórházi dolgozó, és 3 civil kapta el a kanyarót igazoltan Makón. Miután az utóbbi időben nem találtak új fertőzést, a lappangási idő leteltével újra meg lehet nyitni a kórházat.

Nagy Szabolcs – Makó

Ma reggeltől újra zavartalan a betegellátás a makói kórházban. Mint arról korábban beszámoltunk, a hónap elején, egy vélhetően román állampolgár által behozott kanyaró betegség miatt szinte egyik pillanatról a másikra kellett bezárni az egészségügyi intézményt.

A kórház főigazgatója ma arról számolt be, bár a lakosság számára drasztikusnak tűnhettek az intézkedések, ezekre mindenképpen szükség volt, hogy ne törjön ki kanyaró járvány Magyarországon. Kallai Árpád arra is felhívta a figyelmet, hogy a mostani eset is éppen annak a bizonyítéka, hogy a hazánkban adott védőoltásokra igenis szükség van, hiszen Romániában éppen a komoly oltásellenes kampány miatt lehet még jelen ez a betegség.

– A mai naptól akinek szüksége van ellátásra, a régi, megszokott rend szerint veheti igénybe. Az elmúlt időszak határozott, és gyors intézkedéseinek köszönhetően sikerült megállítani a betegség terjedését. A vélhető maximális lappangási időt várták ki a hatóságok, amely alatt elő kellett jönnie a fertőzötteknél a betegségnek. Mivel szerencsére erre nem került sor, ezért újra meg lehetett nyitni a kórházat – mondta el Kallai Árpád.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója hozzátette: sok kórház, és hatóság közös együttműködésére volt szükség a betegellátás zavartalan működéséhez, a rendszer azonban jól vizsgázott, nem volt komolyabb fennakadás.