Kék hírek Térség

Körözik a volt mindszenti (és magyarcsanádi) jegyzőt

Hevesi Tamás ellen a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság adott ki elfogató parancsot, miután az nem jelent meg az ellene család miatt kitűzött tárgyaláson, s bár kimentette magát, de az okot nem fogadta el a bíróság.

MH-Kék hírek

Mindszent majd Magyarcsanád egykori jegyzője fényképpel és adataival szerepel a rendőrség hivatalos honlapján a körözött személyek között. A jogász végzettségű férfi ellen, aki képviselő és sportkör vezető is volt korábban,  csalás miatt emelt vádat az ügyészség, mely szerinta vádlott még 2011-ben szervezte egy mindszenti ház eladását a tulajdonos tudta nélkül, felhasználva egy már elhunyt ügyvédtől származó okiratot, s aláhamisítva a tulajdonos aláírását. 2010 és 2013 között pedig több személytől összesen 9 millió 400 ezer forintot kért kölcsön, többször is hivatkozva arra, hogy az általa elnökölt mindszenti sportegyesület nyertes pályázatához önerőre van szükség. A vád szerint, az egyesület számlájáról 2 millió 100 ezret vett föl, de ezzel nem számolt el.

Az ügyet 2015 novemberében kezdte tárgyalni a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság. A legutóbbi tárgyalásról kimentette magát, de a bíró úgy ítélte meg, csak meg próbálja elhúzni az eljárást, ezért elrendelte az előzetes letartóztatását. Hevesit a rendőrség hiába kereste a lakcímén, e zért adták ki a jogi egyetemet végzett 38 éves férfi ellen az elfogatóparancsot, s került fel a körözött személyek közé.

Hevesit egyébként 2010-ben függesztette fel határozatlan időre jegyzői állásából, miután az a testület tudomása nélkül vett fel félmillió forintot. Bár visszafizette a fegyelmi eljárást lefolytatták ellene, majd hivatalvesztésre ítélték, Igaz Hevesinek a bíróság később 6,3 milliót ítélt meg neki, a fegyelmi határozatot formai hibái miatt megsemmisítve.

Hevesi rövid ideig Magyarcsanádon is jegyzősködött.