Makó Térség

Gyógymasszázs és iszapkád kezelés a Hagymatikumban

A makói gyógyfürdőben a masszázs és a marosi iszap is gyógyítja a betegeket.

MH-Makó

Fáj a dereka, hasogatnak az izületei, ropog a térde, a könyöke vagy a csuklója? Ne szenvedjen fölöslegesen vele, hisze a kellemetlen tüneteket alaposan lehet csillapítani.

A Hagymatikum gyógyászati részlege többféle, orvosi utasításra végzett kezelést is végez. Ehhez előbb azonban beutalót kell vinni a fürdőorvosoktól. Dr. Széll Sára reumatológus főorvos hétköznap  13 – 16 óra, míg dr. Péley Péter mozgásszervi- és rehabilitációs főorvos 16-19 óra között rendel a fürdő, Makovecz tér felőli szárnyában. Akinek felírják a  beutalót, az mindenféle egyéb térítés nélkül igénybe veheti a kezeléseket, már ha makói állandó lakos és van érvényes tb-kártyája. (Nyugodjanak meg, a nyugdíjasoké sosem jár lesz.)

A felírt vénnyel a fürdőben a betegeknek időpontokat kell egyeztetniük, azaz előjegyeztetik az orvosi rendelkezés alapján szükséges kezeléseket a gyógyászati recepción,  hétfőtől-péntekig 8-18 óra között. Amennyiben más településről vagy országból érkezik a vendég, telefonos vagy e-mailes egyeztetést követően is foglalnak részére időpontot. Telefon: +36 62 511 220, e-mail: info@hagymatikum.hu.

Talán a két legnépszerűbb gyógyászati ellátás a gyógymasszázs és az iszapkád kezelés. A gyógymasszázs olyan orvosi utasításra végzett, gyógyító célzatú alkalmazott kezelés, mely jótékonyan hat az izmokra, ízületekre, a vér-és nyirokkeringésre. Csökkenti a fájdalmat, oldja az izom görcsöket, letapadásokat, serkenti az anyagcserét. A gyógymasszázst célszerű más fizioterápiás kezeléssel együtt felvenni. Pl. gyógytorna, iszappakolás, elektroterápia. Komplett terápia ként a pozitív hatás tovább  növelhető. A masszázs egyébként az egyik leghatékonyabb gyógymódok egyike. Testi-lelki felfrissülést nyújt az egészséges és beteg embereknek is.

Az iszapkád kezelés  az országban is ritkaságnak számít.  A Hagymatikum Gyógyfürdő a Maros folyóból származó, gyógyiszappá minősített, kedvező gyógyhatással rendelkező marosi gyógyiszapot használja a kezeléshez.
 A magas ásványi anyag tartalmú iszap hatékonyan gyógyítja a  krónikus ízületi gyulladásokat, kopásokat, csökkenti a pikkelysömör tüneteit és egyes nőgyógyászati betegségek: krónikus petefészek gyulladás, meddőség esetén is alkalmazható.