Hírek Makó

Fidesz: hangulatkeltés a DK aláírásgyűjtése

Hangulatkeltésnek, a parlamenti választások előtti erőfitogtatásnak tartja a DK aláírásgyűjtését a Fidesz makói alapszervezete. Czirbus Gábor szerint először tájékozódni kellene, utána helyezkedni a baloldalon.

Nagy Szabolcs – Makó

Ma reggel jelentette be a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy felhívják a városvezetés figyelmét a makói egészségügyi alapellátás rossz helyzetére. A helyi Fidesz szerint rossz ajtón kopogtatnak, Mucsi Tamásnak pedig akkor kellett volna az asztalra csapnia, amikor Buzás Péter idejében szinte semmit nem költött a város az alapellátást végző egészségügyi intézményekre.

– Nem tudjuk, hogyan lehetne komolyan venni ezt a kezdeményezést olyan emberektől, akiknek lett volna 20 évük tenni valamit a makói egészségügyért. Mucsi Tamás is korábban a városházától kapta a fizetését, akkor miért nem tett javaslatot arra, hogy az alapellátást oldják meg? Nem egyszer szólhatott volna. Érezhető a választások közelsége, elindult a baloldali tolakodás, hogy ki induljon a választókerületben – fogalmazott Fidesz makói alapszervezetének elnöke. Czirbus Gábor hozzátette: a korábbi városvezetésnek ötmilliárd forintos adósság felhalmozása közepette sem sikerült javítania az alapellátás helyzetén, most, amikor ezt az állam átvállalta a várostól, akkor szeretnének tenni ezért.

– Valamennyi orvos emlékszik még azokra a leépítésekre, amelyet a mostani DK vezére, Gyurcsány Ferenc vezetett be. Makón akkor négy kórházi osztály szűnt meg, katasztrófahelyzet jött létre, ennek meg is lett az eredménye. Később vizitdíjat akartak bevezetni, nem hiszem, hogy ezek után a DK az egészségügyben hiteles kampányt tud indítani. Ezzel szemben, ha valakinek szeme van Makón, akkor az látja, hogy mi dolgozunk, építkezünk – mondta Hadik György. Az önkormányzat korábban a Hollósy Kornélia utcai rendelőintézetet is felújította, most a Kálvin utcai rendelő helyett épül egy új, a Justh Gyula utcai intézményt pedig saját forrásból újítja fel a város – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. Hadik György arra is felhívta a figyelmet, hogy ezekkel a tényekkel a most aláírásgyűjtésbe kezdő DK-nak is pontosan tisztában kell lennie, hiszen Török Miklós személyében ott ül a képviselőjük a testületben.