Hírek Makó Színes

Tizenkilencen mentek a polgármesteri fogadóórára

Könyve, és az abból készült hanganyag népszerűsítéséhez kért segítséget egy nyugdíjas Makó polgármesterétől. A legtöbben viszont szociális ügyekben fordultak Farkas Éva Erzsébethez a fogadóóráján.

Nagy Szabolcs – Makó

Négy órán keresztül várta Farkas Éva Erzsébet ma a hozzá forduló lakosokat a szokásos fogadóóráján. Mintegy húszan mondták el problémájukat, és kértek ennek megoldásához segítséget. A legtöbben szociális ügyekkel kapcsolatban jöttek a polgármesterhez. Sarnyai Renáta közfoglalkoztatotti munka miatt érkezett, azt szerette volna megtudni, van-e rá lehetősége, mert nehezen tudja kislányát eltartani.

– Valamivel több, mint húszezer forintból kell most megélnünk az ötéves kislányommal. A párom éppen most ment fel dolgozni Budapestre, mert azt mondták, ott többet tud majd keresni az építőiparban. Én is szeretnék munkát vállalni, akár közfoglalkoztatottként is – mondta el Sarnyai Renáta.

Farkas Éva Erzsébet az édesanyának javasolta, hogy a helyzetük miatt igényeljen rendkívüli települési támogatást, amelyet biztosan megkap majd. E mellett a közfoglalkoztatott programban is tud majd munkát kapni.

Hamzáné Farkas Mária egészen különleges kéréssel kereste meg a polgármestert. A nyugdíjas egészségügyi dolgozó azt kérte, segítsen neki, hogy a Hagymaházban népszerűsíthesse II. világháborúról szóló könyvét. Az idős asszony ennek egy részletéből még egyfajta hangos könyvet is készített egy CD-re. Az írás különlegessége, hogy az eszperantó nyelv is szerepet kap benne.

– A Hagymaház tökéletesen alkalmas lenne egy hangszínházas előadásra, ami szerintem egyedülálló lehetne. Ha beválik, vakok, és gyengén látók számára lehetővé tenné más darabok bemutatását is, de a látók számára is különleges élmény lenne, ha csak a fülükre hagyatkozhatnának – meséli a terveit az idős asszony.

Hamzáné Farkas Mária a könyvét nagyobb példányszámban is szeretné kiadni, az eladásokból származó bevételből pedig rászorulókat támogatna.