Makó Színes

Mit ajánlhat Makó a turistáknak?

Itt a tavasz, jön a jó idő. Nap kérdése rovatunkban arról kérdeztünk, önök mit javasolnának, merre menjenek a városba érkező turisták.

Munkatársunktól – Makó

Görbéné Valéria, őstermelő:  Nem lennék jó idegenvezető, mert legtöbbször csak célirányosan rohanok, de a fürdőnket mindenképpen látni kell. Aztán, nem is tudom… A parkokat, a szobrokkal. Látszik azért, hogy fejlődik a város, megéri eljönni.

Surányi Béla, nyugdíjas: A feleségemmel Szolnokról jöttünk, néhány napra pihenni. Nem jártunk még itt korábban, de az első benyomásunk jó a városról. Felkészültünk a látnivalókból, kifejezetten a Makovecz épületeket jöttünk megnézni, ezekről csinálok is rengeteg fényképet. Ezeken kívül is sok szép épületet láttunk, a régi Városháza is nagyon tetszett.

Balázs Mátyásné, munkanélküli: Makó szép város, a Széchenyi tér a szökőkúttal nekem nagyon tetszik. Meg persze a Hagymatikum. Szállásokkal is jól el van látva a város, vannak hotelek, és sok panzió is, úgyhogy nyugodtan jöhetnek a turisták, biztosan jól érzik majd magukat.

Varga Bálintné, GYES-en lévő anyuka: Sokat szépült a város az utóbbi években, úgyhogy most már tényleg megéri idejönni pár napra. Amit én javasolnék, az a Maros-part, ami most már rendbe lett téve, és az ott lévő Kalandpark.