Belföld Hírek Makó

Mérgező anyaggal menekült Makó és Tótkomlós között – videóval

Egy kisteherautó ellenőrzésére készültek a NAV pénzügyőrei a Tótkomlós-Makó közötti útszakaszon, amikor a kisteherautó sofőrje – észlelve az ellenőrzést – még az ellenőrzőpont előtt hirtelen irányt váltott, és megpróbált elmenekülni a járőrök elől. Fotó: nav.gov.hu

A pénzügyőrök üldözőbe vették a gépjárművet, melyből a hajsza közben egy nagyobb méretű kartondobozt dobtak ki. A „menekülőt” sikerült megállítaniuk a járőröknek, és visszakísérték arra a pontra, ahol kidobta az áruját. A dobozban lévő mintegy 45 kilogramm zacskókba csomagolt ismeretlen anyag – miután kidobták a mozgó járműből –, szétszóródott az árokparton. Néhány csomag ki is szakadt, és fehér por szóródott ki belőle. A járőrök értesítették a NÉBIH munkatársait, és az ismeretlen vegyi anyagra tekintettel a helyszínt eredeti állapotában biztosították.

A NÉBIH munkatársai a helyszíni vizsgálatkor megállapították, hogy a szállított vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, por alakban az „ártalmas” besorolásba tartozik, azonban mivel kiszóródott, és aznap folyamatosan esett az eső, így vízzel érintkezve már veszélyes idegméreg lett belőle, ezért értesítették a rendőrséget is.

A kisteherautó sofőrje a szállított méregről semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, illetve a beszerzés körülményeiről többféle, egymásnak ellentmondó verziót mondott el a pénzügyőröknek, a NÉBIH munkatársainak és a rendőröknek.

A sofőrt méreggel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az Orosházi Rendőrkapitányságon előállították – közölte a NAV.