Hírek Térség

Lázár János jó szívvel ajánlja Locskai Zoltánt polgármesternek

– Jó szívvel ajánlom polgármesternek Locskai Zoltánt – mondta Lázár János, a kedd esti nagylaki lakossági fórumon.

Korom András – Nagylak

A művelődési házban rendezett fórum elején Locskai Zoltán, ügyvivő alpolgármester, a vasárnapi időközi polgármester választás független jelöltje ismertette programja legfontosabb elemeit: az idősekkel való törődéstől, a vállalkozókkal való párbeszédtől, a község kamerarendszere bővítésén és a járdaépítésen át a MÁV területek rendbetételéig.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője már arról beszélt, hogy a határon fekvő Nagylak polgárai épp a határátkelő miatt többet szenvednek, mint mások, így a kormánytól is több figyelmet és támogatást kell, hogy kapjanak. Ennek példájaként említette meg a művelődési ház felújítására adott 50 milliót, a kamerarendszer bővítésének támogatását, vagy azt a pénzt, melyet a község azért kapott, mert korábban nem görgetett maga előtt adósságot.

Hangsúlyozta: az időközi polgármester választásra azért van szükség, mert Gyarmati András polgármester tavaly decemberben úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul. – Hiába marasztaltuk, nem változtatott a szándékán. Nagylak két kihívással is szembesül. Az egyik az, hogy hiába épült meg az autópálya, Románia nem lett schengeni tag, ezért megmaradt a határátkelő a maga nagy forgalmával. A másik pedig a tavalyi bevándorlási krízis, amikor itt is megjelentek a migránsok, igaz csekély számban. Szeretnék olyan emberrel dolgozni, és önök is olyannal akarjanak, aki képes a kihívásokat kezelni. Ezért igazán jó szívvel ajánlom Locskai Zoltánt polgármesternek! – mondta Lázár János.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette: a következő helyhatósági választásig hátralévő két és fél évre nem érdemes a községben új emberrel kísérletezni.

– Ha őt választják (utalt a független jelöltként induló alpolgármesterre), az jelenti majd legkisebb döccenőt a falu életében – tette hozzá, s arra biztatott mindenkit, vasárnap menjenek el szavazni.

– Locskai Zoltán a közösségi életben is szeretne tenni, ezért is pártolom az ő megválasztását – indokolta álláspontját Lázár János.

+++

Lázár János minden képviselőt megnyerne a nemzeti érdekek védelmére erről a “lex Heineken” kapcsán beszélt a lakossági fórum előtt: