A tavaly májusban, különös hírverés nélkül alakult, s ezidáig magáról nem sokat hallatott Makóért Helyi Közösség nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a helyi értékek, hagyományok védelme, megőrzése és bővítése. A képen, zenés műsor a Korona emeletén.

Korom András – Makó

A Makóért Helyi Közösség egyik fő célja a Korona emeletének civil, kulturális és közösségi központtá való átalakítása. Ennek érdekében egy összesen 799 millió forintos TOP-os pályázatot nyújtott be a város. Korábban a Koronát egyébként turisztikai központtá szerették volna átalakítani.

A 16 tagú akciócsoportban a civil szféra 6, a köz- és vállalkozói szféra pedig 5-5 taggal képviselteti magát.

Tanácskozási joggal rendelkezik a Mária Út Egyesület.

Az elnökség:

A munkaszervezet vezetője Rozsnyai Éva, projektmenedzser: Bereczkiné Kovács Erzsébet, munkaszervezeti tag: Hajduk Annamária.

A bérük:

Céljaik: Az együttműködés javítása a közösségfejlesztés szolgálatában; Különböző korcsoporti igényeket kielégítő, színvonalas közösségi-kulturális kínálat;  A lakosság egészségének és aktivitásának megőrzése, javítása.

A Makóért Helyi Közösség összesen 688 millió 40 ezer forintnak megfelelő fejlesztési összeget kíván e tevékenységek megvalósítására fordítani, míg saját működésére és a helyi lakosság, civil szféra animálására 111, millió 590 ezer forintot fordítanának.

A Makóért Helyi Közösség elkészítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiáját, melyben a helyi partnerségépítés, az alulról jövő kezdeményezések és a közösségi irányítás innovációja játszanak kulcsszerepet.

 

A tervezett projekt megvalósítás ideje 45 hónap.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest