Első alkalommal szervezett tavaszi felvonulást a makói veterán járműves egyesület, de nem csak oldsmobil tulajdonosokat, hanem bárkit szívesen láttak.

Nagy Szabolcs – Makó

Átalakított öreg Ladák, gyönyörűre fényezett Trabantok, cross-, és gyorsasági motorok is gyülekeztek a technikai autós és motoros sportágak első tavaszi makói felvonulásán. Két dolog rögtön feltűnhetett bárkinek a vidám társaságot látva: egyrészről, hogy a térségben szinte mindenki ismeri egymást közülük, másrészről, hogy alig várták a tavaszt, amikor végre előkerülhetnek a garázsból a szeretett, és gondosan ápolt járművek.

– Egyre népszerűbbek az ilyen technikai sportágak Makón, úgy látom van jövője. A cross autósok és -motorosok száma is növekszik, a veterán autó egyesületnél pedig már harmincheten vagyunk. A régi járműveket két korosztály is szívesen használja, egyrészt az idősek, akik ezen nőttek fel, másrészt a fiatalok, akiknek a családjában volt ilyen autó, vagy csak szereti a régi technikákat – mondja Szilágyi László, a Maros-parti Veterán Autós Motoros Közhasznú Sportegyesület elnöke.

Kiss Péter István egy közel félszáz éves Trabanttal érkezett a felvonulásra, a veterán autó még most is szépen gurul, igaz gazdája folyamatosan karban tartotta az évtizedek alatt.

– Nagyon kevés van már Magyarországon, azokért is rendkívül magas árakat kérnek. Mondjuk én sem adnám el, ha félmilliót ígérnének érte akkor sem, annyira a szívünkhöz nőtt. Egyszerű, jó autó, sosem hagyott még cserben, pedig már 41 éves – meséli a piros Trabant tulajdonosa.

A felvonulás résztvevői először egy tiszteletkört tettek a városban a tél elűzéséért, majd egész napos programot tartanak a földeáki úton lévő cross pályán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest