A héten igazolt két új kanyarós beteg a makói kórházban kialakult járványhoz tartozik. Átvett egy kanyarógyanús beteget Csongrád megyéből a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának infektológiai osztálya – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ) kommunikációs osztálya.

MH-MTI

A héten igazolt két új kanyarós beteg a makói kórházban kialakult járványhoz tartozik, közölte az ÁNTSZ. Hozzátették: bár Csongrád megyéből egy kanyarógyanús beteget átvett a gyulai kórház, ám laboratóriumi vizsgálattal megerősített kanyarós beteg nincs Békés megyében. Mint írták, a beteget ellátó gyulai osztály dolgozóinak oltási státusát felmérték, részükre az oltóanyag biztosított.

Békés megye egészségügyi intézményeiben a dolgozók beoltottságának felmérése folyamatban van. Arról nem adtak tájékoztatást, mikor kezdődhet az orosházi, a gyulai és a békéscsabai intézményben dolgozó egészségügyi személyzet immunizálása, és hogy hány dolgozót kell beoltani a védőoltással. Hozzátették: a védőoltás a nagykereskedők rendelkezésére áll, a patikák be tudják azt szerezni.

Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvosa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, 52-re emelkedett a kanyarógyanús esetek száma az országban, és ebből 15 esetben igazolták is a betegséget. A gyanús esetek közül hármat kizártak, 34 esetben pedig a laboratóriumi vizsgálatok még folyamatban vannak. A héten igazolt két új eset a makói kórházban kialakult járványhoz tartozik – tette hozzá, kiemelve: továbbra sincs országos járványveszély.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest