Már két testületi ülésen is azt mondta a DK-s városatya, hogy szerinte nem politikamentes az önkormányzat ifjúságpolitikája, ugyanis az ifjúsági referense a Fidelitas helyi szervezete vezetője. Kiss Ádám azonban csak alelnök, vagy az volt még tavaly év elején. A képen: két fiatal koszorúzott a Fidelitas nevében a március 15-i városi ünnepségen.

Korom András – Makó

Török Miklós szerint nincs szükség arra, hogy a makói önkormányzat a Széchenyi tér 9-11. földszint 31. számú helyen nyisson egy ifjúsági irodát. (Ezt az önkormányzat és a Ma-Tér Ifjúsági Egyesület által indított ifjúsági konzultáció során kérték a fiatalok.) A DK-s képviselő szerint azért nem kell egy ilyen iroda, mert 46 millió forintból már épült egy ugyanerre a célra. Szerinte a másik ok, hogy a testület elé került előterjesztés szerint a Széchenyi téri iroda működésének kulcsszereplője a városi ifjúsági koordinátor lesz, aki a képviselő tudomása szerint a Fidelitas makói szervezete elnöke is. Török, aki maga a pártja választókerületi alelnöke, ezért nem látja biztosítottnak a város által nyitandó ifjúsági iroda politikai semlegességet. A képviselő szemét azonban az nem szúrja, hogy az általa említett, a volt Patyolat helyén működő Fiatalokért Gyermek-és Ifjúsági Egyesület felnőtt segítője nem más, mint Mucsi Tamás, a DK jelenlegi választókerületi elnöke, azaz az közvetlen az ő pártbeli főnöke.

Török Miklós szerint nem lesz politikamentes a Széchenyi téri ifjúsági iroda,  a Figyi irodát inkább annak tartja.

A tegnapi képviselő-testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester fel is szólította a képviselőt, hogy mielőtt megszólal, tájékozódjon ez ügyben, mert nem a Fidelitas elnöke a város ifjúsági koordinátora.

A polgármester minden jelek szerint tökéletesen látja a helyzetet. Kiss Ádám, a városi ifjúsági koordinátor ugyanis jelenleg, úgy tűnik valóban nem a Fidelitas helyi elnöke, csak alelnöke. Elnök ugyanis vagy egyáltalán nem létezik, vagy olyan illegalitásba vonult, mint annak idején Lenin, amikor az októberi forradalom előtt Németországból Finnországon át szökött be Pétervárra. Még jellegzetes szakállát és bajszát is leborotválta, hogy senki (főleg ne a politikai rendőrség) se ismerjen rá.

Az alapítók: balról a második Nagy Dániel a Ma -Tér jelenlegi projekt koordinátora. Kép: Facebook.com

Megpróbáltuk kibogozni, hogy mi is a helyzet a Fidelitas makói szervezete vezetősége körül, hogy megtudjuk, miért beszél az elnökről badarságokat immár másodjára is a DK-s városatya.

Megkérdeztük Nagy Dániel, korábbi – már régebben lemondott – Fidelitas elnököt, aki éppen a konzultáció társszervezője, Ma-Tér Ifjúsági Egyesület projekt koordinátora, hogy mit tud a jelenlegi elnök személyéről, de ő azt mondta, hogy semmit, a Fidelitast kell megkérdeni. Nagy Dániel tavaly januárban még a helyi Fidelitas elnöke volt, legalábbis így írta alá a szervezet egyik közleményét.

A rejtély fokozódott, amikor a Fidelitas honlapján nézelődve Kiss Ádámot találtuk meg elnöknek megjelölve, ám ő már tavaly februárban alelnökként ő írt nekünk Mucsi Tamással kapcsolatos felháborodott olvasói levelet. Mindezekből az következik, hogy januárban vagy februárban váltotta Nagy Dánielt, a Fidelitas elnöki székében.

A Fidelitas weblapja szerint Makón ez a helyzet.

Tavaly decemberben pedig már a Fidelitás elnöksége aláírással érkezett egy másik levél, de ezt már névvel konkrétan senki sem vállalta . Ez alapján elképzelhető, hogy akkor már nem volt elnök a csoport élén. Némi fantáziával könnyen gondolható, hogy mindez azt jelenti, hogy a makói Fidelitasnak jelenleg nincs is elnöke, azaz Török Miklós egy fantomot kerget.

Meg is kérdeztük Kiss Ádámot, hogy akkor most ki a szervezet elnöke. Ő azonban konkrét nevet nem volt hajlandó elárulni, az azonban elmondta, hogy átalakulás alatt áll a szervezet. Tegnap azt ígérte, hogy egy-két napon belül azonban visszahív, hogy megmondja mi is a helyzet.

Némileg árnyalja a képet, s az alkalmas makói fiatalok kis számát jelezheti, hogy több megbízható forrásból származó értesülésünk szerint a korábban valóban Kiss Ádám elnökletével működő szervezet új elnökének kiszemelt makói fiatalnak a szülei nem tanácsolták, hogy vállalja el az elnökséget.

A március 15-i városi ünnepségen azonban a Fidelitas nevében ketten is koszorúztak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest