Ismeretlenek gyűjtenek pénzt a Szegedi Törvényszékre hivatkozva. Persze csalók, hiába mutogatnak pecsétes iratokat – közölte a törvényszék. Fotó: birosag.hu

Az utóbbi napokban több bejelentés érkezett a Szegedi Törvényszékre, amely szerint ismeretlen személy(ek) a Szegedi Törvényszékre hivatkozással, annak nevében vagy engedélyével különböző célokra (balástyai lovastanya vagy gyermekek számára) pénzt gyűjtenek.

A bejelentések alapján az ingatlanba becsengető(k)nél a Szegedi Törvényszék pecsétjét tartalmazó irat is megtalálható volt, azonban annak tartalma nem volt megállapítható, amikor annak átadását kérték, az ismeretlen személy(ek) azonnal távoztak.

A Szegedi Törvényszék ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy soha semmilyen formában nem ad és adott megbízást senki számára, hogy a nevében bármilyen „nemesnek tűnő” célra pénzt gyűjtsön, illetve maga sem végzett soha a lakosság körében pénz vagy adomány gyűjtést.

A Szegedi Törvényszék a bejelentéseket a Szegedi Rendőrkapitányságra továbbította és ezúton kéri a lakosságot, ha ilyen jellegű megkereséssel találkoznak haladéktalanul értesítsék a rendőrséget – közölte a Szegedi Törvényszék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest