Már elérhető Makó város honlapján a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséről szóló kérdőív. Ezzel szeretné felmérni az önkormányzat és a fürdő igazgatósága, hogy mit szeretnének a fürdőzők.

Gajáta Fanni – Makó

Nem sokára a postaládákba is bedobják a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséről szóló kérdőívet, amelyben fel szeretnék mérni, milyen igényeik vannak a makói fürdőbe járóknak. Mint Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a komplexummal kapcsolatos beruházás arra a fázisra érkezett, ahol ezeket a kéréseket bele tudják építeni a projektbe.

– Magyarország kormánya kiemelten kezeli a Makovecz-örökség gondozását és ápolását. Nagy öröm számunkra, hogy Makó kiemelt figyelmet kap ennek tekintetében, ugyanis városunkban egyedülállóan 12 Makovecz-építmény található, amely nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában sem lelhető fel. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy turisztikai szempontból, a város jövőjének tekintetében újabb beruházás valósuljon meg – fogalmazott a polgármester.

Elmondta, öt évvel ezelőtt kimaradt elemeket szeretnék megújítani abból a pénzből, amely Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője segítségével érkezik a városba. Emellett a makóiak és turisták igényeit is szeretnék figyelembe venni, ezért is indul el a konzultáció.

Hallgassa meg a polgármestert, mivel bővítik a fürdőt:

Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő, aki közreműködik a konzultációban elmondta, gyermekei sokat járnak a fürdőbe, így látja azokat a hiányosságokat, amelyeket a bővítés során orvosolni lehet. Fontosnak tartja, hogy az itt élőket is meghallgassák, hogy ők mit szeretnének.

Nagy Jenő, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának tagja rendszeres vendége a Hagymatikumnak. Így a törzsvendégek véleményét, tanácsait megismeri, meghallgatja. – Nagy szívfájdalmuk volt az állandó látogatóknak az 50 méteres úszómedence megszüntetése, ez a kültéri 33-as medence és a tanuszoda nem elégíti ki és nem tudja fogadni a középiskolások, általános iskolák és óvodák úszásoktatását, illetve a sportolni vágyókat. Az egy medence vagy a víz hőmérséklete okozott problémákat. Ha megépül a fedett 33-as medence, megoldhatja sokak panaszát – mondta az igazgatósági tag. Emellett kiemelte a kültéri termálmedence és az ételbár megépülésének jelentőségét is.  – A fürdő végén található bódék helyett egy sokkal esztétikusabb hely fogadja a vendégeket majd -tette hozzá.

Gergely Gábor, a Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, az új éttermi részhez nem kell majd jegyet venni, így bárki befáradhat oda az utcáról is, egy ebédre, vacsorára. – Visszajelzést szeretnének kapni mindenképpen azokra az aktuális kérdésekre, amelyek megjelennek. A javaslatokat figyelembe véve egy olyan fürdő megalkotásán dolgozunk, amely a vendégeink igényeit és a gazdaságos üzemeltetését is eredményezi – mondta az igazgató.

A kérdőívet április 16-ig lehet kitölteni online és papíron is. Utóbbiakat a város számos pontján – mint például az InfoPont és a Hagymaház – lehet leadni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest