Egy kutya szaglásán bukott be egy 50 milliós drogszállítmány Röszkénél. Fotó: police.hu

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség kábítószer-kereső kutyája Röszkénél egy autóban 50 millió forint értékű drogszállítmányt jelzett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 24 éves szerb állampolgár ellen. A férfi Röszke Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre autójával március 15-én reggel. A járművet a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőre Dolly nevű kábítószer-kereső kutyájával átvizsgálta, amelynek során a kocsi elejénél a szolgálati eb kábítószert jelzett.

A rendőrök az első ülések alatt kialakított rejtekhelyen 26 csomagban összesen 25,569 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak. Az elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt drogszállítmány feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint.

A rendőrök a szerb férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. március 17-én elrendelt. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest