A kistérség angol nyelvet tanító pedagógusainak rendeztek ma szakmai fórumot a Szent István Egyházi Általános Iskolában. Az akkreditált nyelvvizsgahelyként is működő makói SZIGNUM a sikeres ECL nyelvvizsga felkészítéshez kívánt segítséget nyújtani.

Szabó Anita – Makó

Harminc angol és német szakos pedagógus vett részt a makói kéttannyelvű iskolában ma tartott továbbképzésen, amelyet az ECL vizsgaközpont tesztfejlesztő munkatársa, Märcz Róbert vezetett.

A közel kétórás szakmai programon gyakorlati tanácsokat kaphattak a résztvevők a nyelvvizsga témakörökről, feladattípusokról, a szóbeli és írásbeli vizsgák értékelési szempontjairól és a tanulók hatékony felkészítéséről. – Nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen alkalmak által még szorosabb legyen az együttműködés a nyelvszakos kollégák között a régióban. Mindannyiunk közös célja, hogy a diákjaink minél nagyobb számban tegyenek sikeres nyelvvizsgát. Ehhez most fontos gyakorlati útmutatást ad a pécsi központ szakembere – számolt be a fórum céljáról a szervező Baloghné Kovács Éva.

A SZIGNUM angol szakos tanára több sikeres projekt rendezője, aki a nyelvi megmérettetések lebonyolításában is aktívan részt vesz, intézi az adminisztrációt és maga is nyelvvizsgáztat. – Fontos kiemelnem, mennyire praktikus az, hogy a városban és a vonzáskörzetében tanulók itt helyben tehetik le az angol vagy német nyelvi vizsgáikat. Idő és energia spórolható meg azzal, hogy nem kell utazni, és lényeges az is, hogy ismerős környezetben lehet a kihívásoknak eleget tenni. Több kollégámmal együtt rendelkezünk a vizsgáztatáshoz szükséges végzettséggel – érvelt a makói lehetőség mellett a tanárnő.

A SZIGNUM nyelvi centruma 2012 novemberében indult és ECL típusú nemzetközi, államilag akkreditált alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsgákat szervez angol és német nyelvből. A Habsburg György által felavatott központ majd félévtizedes működésének sikerét mutatja, hogy eddig 130-an tettek itt eleget a sikeres vizsga követelményeinek és szereztek bizonyítványt. A jövőben tervezi, hogy tanulókat készít fel nyelvvizsgára az apátfalvi iskolában tanító Magyarné Sebők Mária, aki éppen ezért fontosnak tartotta, hogy jelen legyen ezen a továbbképzésen.

– Lépést kell tartani a változásokkal, igyekszem még több ismeretet szerezni, amivel segíthetem a diákjaink felkészülését. Mindig lehet tanulni valami újat és ez egy jó alkalom arra is, hogy találkozzanak a nyelvtanárok egymással – osztotta meg véleményét a tanárnő, aki társaival együtt kreditpontokat és tanúsítványt kapott a részvételért.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest