Kék hírek Ország-világ Térség

Gázpisztollyal fenyegette az ellenfél drukkerét a kiszombori futballgarázda

A kiszombori férfi a tavalyi Mindszent és Kiszombor focimeccsen elégelte meg az egyik mindszenti fiú szidalmait, nyakon ragadta, gázpisztolyt szorított a halántékához, majd kinyírással fenyegette.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kiszombori férfival szemben, aki egy megyei labdarúgó mérkőzésen került összetűzésbe az ellenfél szurkolóival. A vádirat szerint tavaly október 15-én labdarúgó mérkőzést tartottak Mindszenten a helyi és Kiszombor csapatai között. A mérkőzés során a mindszenti szurkolók közül többen megjegyzést tettek a játékosokra, illetőleg a játékvezetőre. A kiszomboriak szurkolói körébe tartozó vádlott megelégelve a beszólásokat, odalépett az ellenfél részben fiatalkorú drukkereihez és felszólította őket, hogy hagyják abba a szidalmazást.

Ekkor közte és a másik oldal között szóváltás alakult ki, amikor a vádlott odalépett az egyik fiatalkorú sértetthez és megragadta a nyakát, valamint elővette az engedéllyel tartott, de a kabátja alatt tárolt gázriasztó fegyverét és félelemkeltés szándékával a sértett halántékához fogta, amelyet csak akkor vett el onnan és tett el, amikor a fiatalkorú fiú kiabálni kezdett. A vádlott, miközben a gázriasztó fegyvert elrakta, a sértetteket félelemkeltés szándékával azzal fenyegette meg, hogy kinyírja őket.

Az ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.