Ország-világ Sport Színes Térség

Barátságos teremfoci Nagylak és Magyarcsanád közt

Hagyományteremtő szándékkal találkoztak a magyarcsanádi és a nagylaki amatőr labdarúgók: már két alkalommal is összecsaptak. Szerdán a Nagylak viaskodott a Magyarcsanád otthonában. A csapatok különlegessége az, hogy Farkas János polgármester és Locskai Zoltán ügyvivő alpolgármester is pályára lép.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Második alkalommal találkozott a magyarcsanádi és a nagylaki amatőr labdarúgó csapat: a két együttes most Magyarcsanádon találkozott, ahol végül a vendégek nyertek 23-16-tal. Locskai Zoltán – a nagylaki csapat tagja – elmondta, egy héttel ezelőtt született meg az ötlet, hogy összejöjjön a két település a sport területén is.

– A csapat összeállt, mi is többen ki tudtunk állni, ugyanis 11 játékossal érkeztünk. Ez egy nagyobb terem volt, nagyobb és izgalmasabb játékunk volt, illetve nagyobb vereség Magyarcsanád részére, ugyanis 23-16-os eredménnyel sikerült zárni a napot – fogalmazta Locskai Zoltán ügyvivő alpolgármester. – Szerintem ez egy fantasztikus nap volt, a fiúkon látszik, hogy tetszik nekik. Abban maradtunk, hogy egy hét múlva újra találkozunk Nagylakon.

A közös focizásnak nemcsak remek a hangulata, hanem a előnyei is vannak: így mozogni is tudnak a csapattagok, illetve a magyarcsanádiak felkészülten érkeznek majd testvértelepülésükre, Szőkefalvára.

Farkas János elmondta: örömmel vették, hogy a fiatalok is érdeklődnek a barátságos focimeccsek iránt és csatlakoznak is. Amint a műfüves pálya is megépül Magyarcsanádon, úgy vélik, sokan fogják kihasználni az ingyenességét.

A két település egyelőre úgy véli, ketten csatázik egymással, de idővel eldől, hogy mások is részt szeretnének venni a mini-bajnokságban.

– Tulajdonképpen a mozgás öröméért csináljuk, nem azért, hogy a tabella élén bármelyikünk is legyen. Jó ez a közös üvöltés és a gólöröm is – tette hozzá a magyarcsanádi településvezető. – Ha Apátfalván felépül a sportcsarnok, akkor telente egy normális pályán tudnánk játszani. Biztos vagyok benne, hogy polgármester társunk rendelkezésünkre bocsájtaná a pályát, s akkor az apátfalvi hivatali állománya is csatlakozhatna hozzánk.

navigate_before
navigate_next

Locskai Zoltán még elmondta, örömmel venné, ha 40-es és 50-es korosztály is csatlakozna hozzájuk.