Színes Térség

A tavaszt ünnepelték Kövegyen

Zenés, táncos mulatsággal köszöntötték a tavaszt tegnap este Kövegyen. A közösségi élet felpezsdítésére szervezett ma hajnalig tartó alkalmon a falu apraja-nagyja képviseltette magát.

Szabó Anita – Kövegy

– Első alkalommal rendezzük meg ezt a márciusi ünnepséget és az a tervünk, hogy hagyományt teremtünk vele. A falu fiataljai részéről érkezett a kérés, hogy tavasszal is legyen egy táncos alkalom, ahol mindenki jól érezheti magát – tudtuk meg az esemény fő szervezőjétől, Borsosné Lúczó Gizellától, aki számára nagyon fontos, hogy Kövegy ne öregedjen el és az ifjabb generációt sikerüljön a településen tartani.

Munkálkodásuknak szemmel látható eredménye, hogy a kedd esti rendezvényen a kistelepülésen élők harmada megjelent és már jelezték, hogy a nagy múltú júniusi aratóbál mellett ősszel szüreti mulatságot is rendezzenek a faluban. Mint megtudtuk, ezeken a közösségi alkalmakon kívül kevés lehetőség van helyben a szórakozásra.

– Nagyon örülünk a mostani zenés, vacsorás estnek, mert jó alkalom a találkozásra és az ünneplésre. Kevés olyan program van, ahol együtt lehetünk. Tervezzük egy könyvtármozi kialakítását is, amely őszre fog megvalósulni. Próbálunk minél több hasznos elfoglaltságot biztosítani az itt élők számára – avatott be terveikbe Kálló Renáta, a kövegyi könyvtár munkatársa, aki aktívan segített a tavaszköszöntő est lebonyolításában.

navigate_before
navigate_next

A szervezők tartalmas műsorral készültek a vendégeknek; megemlékeztek a március 15-i eseményekről, majd Tóth Ferenc nyugdíjas népdalénekes adott elő forradalmi nótákat. Vidám produkciókkal készültek a makói a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Közhasznú Egyesülete színjátszói, akik két jelenetet adtak elő. A programok közt volt meglepetésvendég is, a 9 esztendős Sebők Tamás énekelt a lelkes közönségnek.

– Nagyapám tanította meg a régi katonanótákat nekem, amelyek a kedvenceim. Hallás után tanulom meg őket, ilyenkor télen és a szünetekben van időnk gyakorolni – mesélte a csanádpalotai általános iskola harmadikosa, aki szeretne a későbbiekben is énekelni, de azt is elárulta, hogy a focizás is nagyon érdekli. Előadása után a tavaszköszöntés vacsorával és tombolahúzással folytatódott, majd hajnalig tartó mulatsággal zárult.