Galéria Színes Térség

A márciusi ifjakra emlékeztek Apátfalván

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek meg szerda reggel Apátfalván. Ez alkalomból a Dózsa György Általános Iskola tanulói és a Bíbic Óvoda Maros utcai tagintézmény óvodásai is rövid műsorral készültek.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Apátfalván is megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, illetve a márciusi ifjakról. Ünnepi beszédet mondott Kiszely Jánosné, a Szociális és Nemzetiségi Bizottság elnöke. Kiemelte, nemcsak Magyarországon, hanem a világ összes pontján megemlékeznek erről a napról a magyarok.

– A márciusi ifjak a közös cél érdekében tenni tudtak és legfőképpen tenni akartak. Személyük teremtette és alkotta meg a szabadságot. Mindehhez nélkülözhetetlen volt az erő, amelyet úgy hívnak összefogás. Hittek abban, hogy a magyaroknak joguk van a nemzeti függetlenséghez, az önállósághoz, a szabadsághoz és a szuverenitáshoz. Ezek ma is aktuális elvárások – hangzott el az ünnepi beszédben.

Ezt követően a Dózsa György Általános Iskola felső osztályos tanulóinak műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A tanulók a március 15-ei eseményeket elevenítették fel a színpadon. A koszorúzás előtt a Bíbic Óvoda Maros utcai óvodának gyerekei szavalták el a Nemzeti dalt. Az ünnepségen közreműködött a Borbély András Band.

 

navigate_before
navigate_next