Galéria Hírek Térség Videó

Lázár János: ma is fontos az egyéni felelősségvállalás

Különös felelősséggel bír az ország, a magyar nemzet életében, sorsában az egyéni felelősségvállalás, mint ahogy volt ez 1848-ban – hangsúlyozta a csanádpalotai ’48-as megemlékezésen Lázár János.

Korom András – Csanádpalota

Kötelességünk, hogy fejet hajtsunk azok előtt, akik az Alföldnek erről a vidékéről Kossuth Lajos hívó szavára magyar honvédnek álltak, készek voltak az életüket áldozni a hazáért,a szabadságért, a magyar fejlődés érdekében – hangsúlyozta a Kelemen László emlékparkban mondott beszédében Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a térség országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: Az, hogy ma mit kell áldoznunk a haza, településünk javára, hol van ahhoz, hogy elődeink Kossuth Lajos szavára internet, facebook, televízió nélkül elmentek katonának, harcoltak a hazáért és készek voltak az életüket áldozni.

navigate_before
navigate_next

– Azoknak a fiataloknak, akik ma az iskolapadban ’48-ról tanulnak, vagy azoknak az öregeknek, akik főhajtással emlékeznek itt Csanádpalotán, fontos tudniuk, hogy az egyéni felelősségvállalás, az egyéni felelősség egy olyan ország életében, olyan nemzet sorsában mint amilyen a magyar, különös felelősséggel bír.

Részlet Lázár János ünnepi beszédéből

A városi megemlékezés résztvevői végül megkoszorúzták az 1848-as emlékművet.

A megemlékezésen ünnepi műsort adtak a Dér István Általános Iskola diákjai, közreműködött az Apátfalvi Ifjúsági Zenekar, Mátó Mátyás vezényletével.

+++

Lázár János ma délután koszorút helyezett el a földeáki, kiszombori, apátfalvi, pitvarosi és csanádalberti emlékhelyeken is.

navigate_before
navigate_next