Március 15-ről emlékeztek meg a Kossuth-szobornál szerda délelőtt. Ünnepi beszédet mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester, illetve közreműködött a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara, a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar, Németh Kristóf színművész és Grünwald László zeneszerző, gitáros.

Gajáta Fanni – Makó

Térzenével kezdődött és azzal is ért véget a makói 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja Makón. A szerdai megemlékezésen a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara és a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar is közreműködött.

Farkas Éva Erzsébet polgármester is ünnepi beszédet mondott március 15-e alkalmából. A város első embere kiemelte, ez a nap a legmagyarabb nap az összes közül.

– Egyben mai is élő és újraélhető szabadságélményként és szabadságigényként hagyták ránk örökségül. Múltban és jelenben egyaránt, minden magyarnak, minden makainak. 1948 legnagyobb öröksége talán abban áll, hogy a legmagyarabb ünnep, ami megihletett költőt, írót, muzsikust és festőt. A nemzeti mitológia részévé vált. Úgy vált mítosszá, hogy a valóságtól sohasem távolodott el – fogalmazott a polgármester.

Hallgassa meg Farkas Éva Erzsébet ünnepi beszédét:

 

Galéria:

 

Farkas Éva Erzsébetet Németh Kristóf színművész és Grünwald László zeneszerző, gitáros követte. Az ünnepség végén a Kossuth-szoborhoz koszorúkat helyezett el többek között az önkormányzat, a helyi oktatási intézmények, az önkormányzat által fenntartott intézmények, a Fidesz, a Jobbik, az MSZP és a DK helyi szervezetei, a Makói Román Nemzetiség Önkormányzat és a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat is.

Galéria:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest