Ahogy 1848-ban, úgy ma is bátorságára van szükség ahhoz, hogy az ország erőssé válhasson – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz makói szervezete ma esti, a Petőfi parkban rendezett megemlékezésén.

Korom András – Makó

– Nehéz szavakkal leírni, mit is jelent ez az ünnep. Nevezhetjük a szabadság ünnepének, az ifjúság vagy a polgári Magyarország születésnapjának. Magyarország a szabadság hazája, kevés olyan nemzet van a világon, mely annyi áldozatot hozott a szabadságáért, mint mi magyarok – mondta ünnepi beszédében Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezete elnöke. – Akkor is sokan próbáltak lebeszélni arról, hogy a saját utunkat járjuk, s akkor is sokan azt mondták, hogy a harc a túlerővel szemben reménytelen. Így van ma is, amikor szembe kell néznünk a 21. század legnagyobb kihívásával, a modern kori népvándorlással. Megint mi vagyunk az a nemzet aki felhívja a Nyugat figyelmét arra, hogy a problémákat ott kell megoldani, ahol keletkeztek.

– 1848 legfontosabb küldetése, hogy erős ország születhessen, amely független – mondta ünnepi beszédében Lázár János. – Hogy mennyire fontos az ember, a közösség függetlensége, a döntés szabadsága, az 170 év után pontosan értjük és tudjuk. 1848-ban és azóta is mindig az volt a kérdés, hogy egyedül, erősen, függetlenül vagy kicsit gyöngébben, más gyámsága alatt kell éljük a hétköznapokat – tette hozzá.

Az ünnepségen közreműködött Kinyó Kata és Rudisch Ferenc, valamint a Makói Magán Zeneiskola fúvószenekara.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest