Vasárnap reggel kiégett egy ház a Porond utcán. A szomszédok először azt hitték, Pappék csak begyújtottak, azonban pár perccel később már lángolt az egész ingatlan. Ma délelőtt a háznál jártunk, a tulajdonos az épen maradt cserepeket szedte le a tetőről.

Gajáta Fanni – Makó

– A konyhában voltam, amikor történt ez az egész. Mondták is nekem, hogy mennyire begyújtott Papp János, de mire kinéztem az ablakon, már lángolt az egész ház – mesélte Fekete-Jáksó Mária, a Porond utca lakója. – Megpróbáltam átmenni szólni nekik, de egy mély levegővétel után visszafordultam és a szemben élő fiatalember dörömbölt be az ajtón.

A Porond és Kisporond utcában élők mind azt hitték, Pappék csak begyújtottak, azonban nem: bár még találgatnak, de sokak szerint elektromos tűz keletkezett, amely miatt kigyulladhatott az egész ház. A Porond utca 5/a. szám alatti ingatlan lakhatatlanná vált, rengeteg elektronikai hulladék hever az otthon előtt és bent is. Az ott élők elmondták, macskákat és kutyákat is tartottak a házban, egyelőre csak remélik, hogy sikerült megmenekülniük a jószágoknak.

– Most jönnek a katasztrófaturisták, nézik mi történhetett – magyarázta az egyik szomszéd, akinek az udvara tele van törmelékkel. – Még jó, hogy nem felénk fújt a szél, biztos a mi házunk is lángra kapott volna.

A szomszédok szerint rengeteg mindent felhalmoztak Pappék, s emiatt is nehezebb volt a tűzoltás is. Mint elmondták, több gázpalack is volt a házban, amelyek berobbanhattak. Ezek mellett tévék, rádiók, ruhaneműk és bútorok is bent vesztek. A szomszédos ingatlanokra nem terjedt át a tűz, azonban egy-két cserép leesett azok tetejéről. Személyi sérülés nem történt.

Molnár Krisztinától, a megyei katasztrófavédelmi szóvivőjétől megtudtuk, hogy a makói, szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltóegységek  több vízsugárral végezték az oltást, egy gázpalackot is kivittek az épületből. A gyors beavatkozás ellenére a ház lakhatatlanná vált, az ott élőket a szomszédoknál helyezték el.

A városvezetés azonnal segítséget nyújtott Pappéknak a rendkívüli élethelyzet miatt: a rendkívüli települési támogatás maximális összegét, vagyis 85 ezer 500 forintot kap a család. Emellett a bontási munkálatokban is segítséget nyújtanak, az életveszély elhárításának érdekében. A Városgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai pedig a család személyes holmijának elszállításában is segítenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest