Kék hírek Térség

Cserépléccel ütötte, vasvillával leszúrta a pulit – szavazóval

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki T. M. I. r. vádlottat állatkínzás bűntettében és Z. Á. II. r. vádlottat bűnsegédként elkövetett állatkínzás bűntettében, ezért az I.r. vádlottat 8 hónap, a II.r. vádlottat 6 hónap  1 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

Tavaly márciusában a vádlottak lakóházához tartozó, birkák számára elkerített részbe átszökött a szomszéd két pulija, s a kutyák kergetni  kezdték a birkákat. T. M. ezt látva egy 1-1,5 méter hosszúságú cserépléccel kergetni kezdte a kutyákat, majd az egyik pulit sarokba szorítva  olyan nagy erővel kezdte ütlegelni, hogy a cserépléc eltörött. Z. Á. miután látta, hogy a cserépléc eltörött, vasvilláért ment, majd azt M. I-nek átadta, aki az ütlegektől földön fekvő puliba nagy erővel beleszúrta. A kutya olyan súlyos fokú, neki különös szenvedést okozó sérülést (mellüregbeli vérzés, légmell, vérkeringés heveny összeomlása) szenvedett, amelynek következtében elpusztult.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában súlyosításért, a vádlottak felmentésért, a vádlottak védője elsődlegesen enyhítésért, másodlagosan felmentésért jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős – közölte a Szegedi Törvényszék.

[totalpoll id=”94841″]