Három napirendi pontot tárgyalt meg a makói képviselő-testület hétfő délután. A grémium megszavazta a Makói Óvoda Alapító Okiratának módosítását, az óvodába történő jelentkezés módját és az óvodai általános felvétel időpontját, illetve az önkormányzat ASP-hez való csatlakozását.

Gajáta Fanni – Makó

Még február végén kereste fel az Oktatási Hivatal a Makói Óvoda fenntartóját, hogy az alapító okiratot módosítsák. Ez magába foglalja az óvodai körzethatárok felülvizsgálatát. Török Miklós kérdésére – miszerint ebből származni fog-e a városnak valamilyen előnye – Szabó Sándor, az jegyzői iroda vezetője elmondta, ez csak egy technikai jellegű változás.

A grémium megszavazta az óvodákba való jelentkezés módját és a felvételi időpontot is. Ebben az évben április 26-án és 27-én, a Makói Óvoda Erélyi püspök utca 8. szám alatt lehet jelentkezni a városi óvodákba, reggel 8 órától délután 16 óráig.

A testület elfogadta az önkormányzat ASP rendszerhez való csatlakozását. Ez az egységes informatikai rendszerhez való kapcsolódás könnyebbé teszi az adatkezelést a szakrendelések és a városvezetés között. A rendszer kiépítéséhez egy 9 millió forintos pályázatra nyújt be igénylést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest