Színes Térség

Gyerekeknek gyűjtöttek Csanádalberti jótékonysági bálján

Hetedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági bálat a településen, amelynek a bevételét az iskolások és óvodások kirándulására, és eszközök vásárlására fordítják.

Nagy Szabolcs – Csanádalberti

Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a település nemrég átadott művelődési házában szombat este, annyian voltak kíváncsiak az iskolások, és óvodások műsorára Csanádalbertin. Ám nem csak a településről, hanem a környező falvakból, sőt a közeli Mezőhegyesről is érkeztek vendégek. Ebből látszik a legjobban, mekkora összefogásra képesek az itteni kistelepülések, ha jó célról van szó – emelte ki a polgármester.

– Egy alig ötszáz fős település, ha több mint háromszáz embert meg tud mozgatni, az nem mindennapi dolog. Ez egy jótékonysági rendezvény elsősorban, az a cél, hogy a gyerekeinknek gyűjtsünk, de véleményem szerint az összefogás, ami ezért a célért létrejön, legalább ennyire fontos – mondta el kérdésünkre Csjernyik Zoltán.

A jótékonysági bálat először 2009-ben szervezték meg a helyi nyugdíjasok, később az óvoda folytatta a hagyományt, egyre sikeresebben. Az azóta eltelt időben csak egyetlen év volt, hogy nem tartották meg a rendezvényt, pedig nagyon komoly szervezést, és felkészülést igényel – mondja az óvoda intézményvezetője.

– Egyre több, és több támogatónk lett, folyamatosan nőtt az érdeklődés. A szülők, az önkormányzat, a helyi vállalkozások és mindenki segít, amiben tud. Tombolatárgyakat ajánlanak fel, van olyan idős, aki el sem tud jönni, mégis küldi a süteményt. Megmozgatja az embereket, mert látják, hogy jó cél. A bevételeket elfelezzük az iskola és az óvoda között, kirándulásra, udvari játékokra használjuk fel – tudtuk meg Zatykóné Szabó Ibolyától.

A bál során először a gyerekek fellépése nyitotta a sort, a felnőtteket ezután vacsora mellett élő zenével szórakoztatták a szervezők. Tombola jegyet is lehetett venni, és természetesen az óvodások és iskolások számára megtölteni az adományozó dobozt.

navigate_before
navigate_next