Hírek Makó

Prosztatarák műsorral nyert a makói tévé

A prosztatarákról szóló tematikus magazinjával ért el a tévés kategóriában első, míg összesítettben 3. helyezést a makói tévé a Magyar Rákellenes Liga és a Daylight Média országos pályázatán. A képen Kisistók Tímea.

MH-Makó

Országos Médiapályázatot hirdetett a Magyar Rákellenes Liga és a Daylight Média, ”Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák “címmel. Az ország különböző sajtóorgánumaitól érkezett cikkeket, filmeket és műsorokat szakmai zsűri bírálta el. A televíziós kategória nyertese a Makói Városi Televízió lett. Összesítésben a harmadik helyezettnek járó díjat vehették át a 25 perces tematikus magazint készítő stáb tagjai: Kisistók Tímea szerkesztő-riporter,műsorvezető, Borka Péter operaőr-vágó, rendező és Magyar Andor operatőr.

Ez a Diagnózis díjnyertes adása:
 
 

A pályázat célja az volt, hogy a média segítségével elérjék, hogy a 40 évnél idősebb évente vegyenek részt szűrővizsgálatokon , amelybe értelemszerűen tartozzon bele a prosztataszűrés is. Arra kérték a leendő pályázókat, hogy segítsék a prosztataszűrés „népszerűsítését”, foglalkozzanak a témával, készítsenek cikkeket, rádió- és tévéműsorokat, riportokat, készítsenek urológus és onkológus szakorvossal, prosztatarákon átesett, vagy éppen a betegséggel most küzdőkkel olyan anyagokat, amelyek segítenek megérteni – megértetni a társadalommal, hogy érdemes az életet egészségtudatosan élni, a szűrővizsgálatokon részt venni. A cél a korai felismerés, mert ez a gyógyulás lehetőségét jelentheti.