Színes Térség

Ötvenegyféle pálinkát és huszonkilencféle kolbászt kóstoltak Földeákon

Pálinka- és kolbászmustrát rendeztek ma délután a földeáki művelődési házban. A házi készítésű finomságok mellett kézműves vásárral és élőzenével várták az érdeklődőket.

Báthory Anikó – Földeák

A földeáki könyvtár és a MOBIL – Földeáki Fiatalok Egyesülete közösen rendezte meg a kolbász- és pálinkamustráját ma délután a helyi művelődési házban.

– Huszonhárom nevező ötvenegyféle pálinkáját értékelte a 4 fős zsűri – mondta Bakos Adrienn, a MOBIL – Földeáki Fiatalok Egyesületének vezetője. – Többek között szőlőből, körtéből, eperből, szederből, birsből és sütőtökből készült nedűk versenyeztek az arany-, ezüst- és bronzfokozatú minősítésért. A zsűri tagjai Láda Lajos a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesületének tagja, Nagy István és Kruzslicz Tamás szeszfőzde-tulajdonosok voltak, a földeákiakat pedig Hartenstern László képviselte.

navigate_before
navigate_next

– A másodszor megrendezett kolbászmustrára idén tizenöten nevezte huszonkilencféle termékkel. A kolbászok sertés- és vadhúsból készültek hagyományos recept alapján. A rendezvényt sokan támogatták felajánlásokkal és egyéb segítséggel – tudtuk meg Farkas Sándorné könyvtárostól. – A zsűri tagjai Herczegné Varga Anikó, Csányi János és Pál Ferenc közismert helyi lakosok voltak. A résztvevők jegyvásárlással támogathatták a rendezvényt, amely egyben tombolajegy is volt – fődíjként pedig természetesen egy húsvéti sonkát sorsoltak ki.

A délután folyamán Hajnal Gábor polgármester köszöntötte nőnap alkalmából a megjelent lakosokat, akiket élőzenével és kézműves vásárral is vártak a szervezők.