Galéria Makó Színes

Angyalkák is színpadra léptek – galériával!

Mintegy száz tehetség mutatkozott be az Angyalsóhaj Gálaesten szombat este a Hagymaházban. A fiatalabb és idősebb generáció is visszatért szülővárosába, hogy megmutathassák az adottságaikat.

Gajáta Fanni – Makó

Képzőművészeti kiállítással kezdődött az Angyalsóhaj Gálaest szombati programja. A makói származású Imre Mariann, Munkácsy-díjas művész alkotásai mellett a fiatal generáció – többek között Gera Ákos, Gules Gabriella, Kurusa Anna és Sebesi István – is bemutatkozott festményeikkel, szobraikkal. A tárlatot Jámborné Balogh Tünde művésztanár nyitotta meg. A nyugdíjas pedagógus szerint nemcsak Makón, hanem a környékén is vannak  tehetséges diákok, csak az a kérdés, hogy mennyire tudnak kibontakozni.

Az Angyalsóhaj Gálaesten több száz tehetséges makói gyermek és felnőtt mutatkozott be. Gera Gellért nemcsak a táncban, hanem a szavalásban is otthon van. A Kálvin Téri Református Általános Iskola növendéke Várnai Zseni: Csodák csodája című prózát adta elő.

– Elsőben próbáltam ki a szavalást és jó eredményt értem el benne, azóta is csinálom. Külön szánok időt a táncra és a prózára is – árulta el a 10 éves Gellért. – Ezt a mostani darabot már többször hallottam versenyeken, így az első versszakkal nem is volt gond. Általában egyedül meg tudom tanulni az adott verset, párszor elmondom azt a versszakot, amit tanulok.

Tézsla Rebeka a szobrászatnak él. A szegedi Tömörkény István Gimnáziumban végzett, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán hallgatója. Kiállított darabjaival díjat is nyert, illetve több alkotása részt vett a szegedi egyiptomi kiállításon.

– A jövőben a modern szobrászattal szeretnél foglalkozni. A kinetikus szobrászatnak inkább külföldön van jövője, de engem nagyon érdekel – árulta el a Rebeka.

navigate_before
navigate_next

Nagy hagyománya lett a városban a balettnek is. A gálaesten a VargaBalett balerinái a Diótörőből adtak elő egy-egy jelenetet. Nagy Borsika barátnőjével, Sonkovits Annával közösen adták elő az arab táncot.

– Már óvodás korom óta balettozok, mivel nagyon szeretek táncolni. Szeretek a VargaBalett tagja lenni, mivel jó a közösség és a balettmesterünk is remek – mondta a kis balerina. Elárulta, mindenképpen szeretné folytatni a táncot, akár még tanár is szeretne lenni. – Szeretek sportolni is az iskolában.

Az esten Farkas László, az Angyalsóhaj Alapítvány elnöke és Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntőt mondott. A gála házigazdái Varga Márta és Bátori Éva, az alapítvány nagykövete volt. Többek között fellépett a Makói Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, Szalma Tamás, Kurucz Dániel, Iovanovici Afrodita, Mezei József, a Drummer Hands, Kovács Luca és Erdész Flórián, illetve Cseh Antal és Szilágyi Éva is. Az Angyalsóhaj Alapítvány mecénása Tóth István, a Vall-Ker Kft. vezetője lett.

navigate_before
navigate_next