A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet diákjai is részt vettek a Salisbury Régészeti Kft. által meghirdetett rajzpályázaton. Makón több mint 30 pályaművet készítettek és küldtek el, és a legjobb közé került Hajdú Enikő Ildikó műve is.

Gajáta Fanni – Makó

A gyerekeket mindig érdekli a régészet és annak csodálatos világa. A Salisbury Régészeti Kft.. rajzpályázatára, a Régészet titkos életére rengeteg pályamű érkezett. A három helyezett tanuló iskolájába rendhagyó történelemórával készült Kocsis-Buruzs Gábor, a Salisbury Régészeti Kft. régésze. Így került Makóra is az interaktív óra.

– Két részből áll össze ez a rendhagyó tanóra: van egy előadás része, ahol bemutatjuk, hogyan is működik a régészet és mit is csinálunk valójában. A második részben a gyerekek is kipróbálhatják magukat a terepen, ugyanis eredeti és eredeti technológiával készült hiteles másolatokat foghatnak és tapogathatnak meg. Most egy csontvázat is elhoztuk, és úgy helyeztük el, ahogy egy ásatáson is megtalálunk – fogalmazta a régész. Gábor szerint a rajzpályázat alkotásai meglepően hiteles lett.

Nem is meglepő, hogy a fantáziadús rajzok mellett hitelesek is készültek. Bárdi Andrea művészeti tanár elmondta, sok képet és anyagot kerestek a témával kapcsolatban. A legjobban Hajdú Enikő Ildikó elevenítette fel a lapon ezt a világot, ugyanis az országos versenyen az első lett.

– A képemen két régész éppen egy állat koponyáját ássa ki. Talán a koponya megrajzolása volt a nehéz, hogy hiteles legyen – árulta el a kislány. Elmondta, a Jégkorszak kiállítás is jó volt, ott is a maradványok érdekelték. – Lehet, hogy nagy koromban is régész leszek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest