Nagykalapáccsal, feszítővasakkal és adóvevővel szerelkezett fel az a betörőpáros, mely az ablakon kidobott páncélszekrényt is lopott talicskával tolta el. A bíróság előteres letartóztatásba helyezte őket. A kép illusztráció.

A Szegedi Járásbíróság tegnap 30 napra elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akiket társtettességben, jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hétfőn vett őrizetbe a rendőrség.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyész szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy tavaly november 27-dikéről 28-dikára virradóra egy kisteleki gazdasági társaság székházánál – a bűncselekmény elkövetése céljából korábban megvásárolt nagykalapáccsal, feszítővasakkal, adóvevővel felszerelkezve – falbontás módszerével jogtalanul eltulajdonították az ügyvezető irodájából a falba épített páncélszekrényt, a benne lévő és szintén a gazdasági társaság tulajdonát képező készpénzt, valamint az abban tárolt maroklőfegyverhez tartozó 16 doboznyi, összesen 800 lőszert.

Ezt megelőzően megelőzően, ugyanazon éjszaka a gyanúsítottak kerítésátmászás és kerítésbontás módszerével két kisteleki ingatlanba is bejutva, egy fémből készült létrát és egy falétrát tulajdonítottak el jogtalanul.

A gazdasági társaság sérelmére elkövetett bűncselekmény után közvetlenül, az ablakon kidobott kb. 70 kilós  páncélszekrény és a benne tárolt tárgyak helyszínről történő elszállítása érdekében a gyanúsítottak egy szintén kisteleki gazdasági társaság üzemterületéről, a kerítést megrongálva jogtalanul eltulajdonítottak egy fémtalicskát, amit az általuk távolabb leparkolt autónál hátrahagytak.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak részben jelentős tárgyi súlyú (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, ezért feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének ezért előzetes letartóztatásuk elrendelése mindenképpen indokolt.

A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzéseit az ügyész tudomásul vette, míg azokkal szemben a gyanúsítottak és a jelen lévő védő fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős – közölte a Szegedi Törvényszék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest