Makó Sport

Kick-boxra is lehet már járni Makón

Februárban kezdte el a sportág oktatását a Combat DSC, jelenleg heti két alkalommal, amelyet szeptemberre heti ötre bővítenének.

Nagy Szabolcs – Makó

A Kálvin Téri Református Általános Iskola tornatermében tartja az edzéseit Makó legújabb sportegyesülete. Egyelőre heti két alkalommal, – szerdán és pénteken- 17:15-től várják a küzdősportok szerelmeseit, a jelentkezők létszámától függően ez akár heti öt napra is bővülhet.

– Több mint harminc éve működünk Szegeden, az ország egyik legrégebbi egyesületeként. Tavaly az eredmények alapján a hazai szövetséghez 47 tartozó kick-box sportegyesületből a harmadik helyre rangsoroltak minket. Mindenképpen hosszú távra tervezünk Makón, a sportág hét szabályrendszeréből itt a nagyon gyors, és dinamikus „point fighting”-et oktatjuk. – tudtuk meg Szabó Gábor V. danos mestertől.

Az sportegyesület itteni oktatásának beindítását Loós Csaba edző vetette fel, aki makóiként szerette volna, ha minél több ember ismerkedhet meg a városban is a sportággal, és a szabályrendszerrel.

– Bárkit várunk az edzéseinkre, nem kell megijedni ettől a sportágtól. A gyerekek számára például kiváló közösség teremtő, hiszen akik hozzánk járnak, folyamatosan kapcsolatban vannak, együtt nőnek fel, nem fognak elkallódni. Azért, hogy most itt lehetünk, és elindulhattak a makói edzések, köszönettel tartozunk a két mesteredzőnek is, Szabó Gábornak, és Király Istvánnak, akik az én szakmai fejlődésemet is folyamatosan segítik. – mondta Loós Csaba.

Az sportegyesület hosszabb távú tervei között az is szerepel, hogy egy kick-box versenyt hozzanak Makóra, ebben az önkormányzat is partner lehet az edző szerint, és saját verseny csapatot is szeretnének a városnak.

One Response

  1. Jonapot lehetne e járni kick boxra mert én szeretnék és még aszt szeretném hogy hány órától van ??

Comments are closed.