Hírek Makó Színes

Új étlappal jelentkezik a Glorius

Ahogyan azt már a Grand Hotel Glorius éttermének vendégei megszokhatták, Fodor Krisztián és csapata új étlappal készül a tavasz beköszöntével. Az új fogások mellett, állandó és visszatérő finomságok közül is választhatnak az enni vágyók. Főképünkön: 

Gajáta Fanni – Makó

Március 6-tól új étlap érhető el a Grand Hotel Glorius éttermében. A megszokott Glorius minőségű ételek mellett új, és régi kedvencek is visszatértek a kínálatra. Ilyen például a fácánleves zöldségmetélttel és üvegtésztával, a lazacos spenótos gnocchi mediterrán zöldségekkel és parmezánnal, a mézes-mustáros zöldsaláta szűzérmékkel vagy éppen a lassan sült sertéscsülök.

– A tél elmúltával már készülünk a jó időre, s ezt próbáljuk tükrözni az új kínálatunkkal – fogalmazott Fodor Krisztián a Glorius éttermének konyhafőnöke és mesterszakácsa. – A régi kedvencek a vendégeik visszajelzésének, és kérésének eleget téve tértek vissza.

A hagyományos ételek sem maradhattak le a kínálatból, azonban kicsit újra gondolva, a Glorius színvonalához méltó köntösben érkezik a tányérra a makói hagymaleves és a gulyásleves melyek nagy kedvencek voltak az elmúlt időszak étlapjairól. Ezen kívül visszatér a csirkepaprikás tojás galuskával és fejes salátával. Azonban utóbbi egy nem mindennapi technikával készül, ugyanis a sous-vide eljárással kerül a tányérokra.

– Hagyományosan hangzanak, azonban mégsem a megszokott formát kapják a vendégeink, ha ezek közül az ételek közül választanak – tette hozzá a mesterséf. – Alapanyagainkat helyi és hazai termelőktől szerezzük be, ilyen például a juhtúró, amelyet egy bogárzói gazdától vásárolunk.

A desszertként újra választható lesz a creme brulée mely szintén egy új variációval érkezik, ezúttal málna sorbet-val párosul. A csokoládé szuflénak, valamint az újragondolt Rákóczi túrósnak is nagy sikere volt az elmúlt időszakban, ezért is maradtak az étlapon. A sajtválogatás aszalt és friss gyümölcsökkel nemcsak levezetőként válaszható, hanem tökéletes választás lehet egy remek minőségű bor mellé.

Fodor Krisztián kiemelte: sokat köszönhet munkatársainak, ugyanis rengeteg munkát öltek bele az új étlap megszületésébe, elkészítésébe és kísérletezésbe. Mindenki bízik benne, hogy a betérő vendégek elégedetten távoznak a Glorius étterméből.