Kék hírek Térség

Dupla alváz rejtette a cigarettaszállítmányt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2466 doboz adózatlan cigarettát találtak egy szerb járműszállító trélerben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, a sofőr ellen büntető feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autószállító trélert vontató személygépjárművet ellenőriztek Röszkén. Az autót vezető szerb férfi, valamint utasa elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet félreállították, hogy tüzetesen is megvizsgálhassák. Rövid szerelés után kiderült, hogy a trélert házilag átalakították. A pénzügyőrök a rejtekhelyről összesen 2466 doboz különböző márkájú – Marlboro, Winston, Karelia, Vouge, Sobranie – adózatlan cigarettát pakoltak ki.

A NAV a 3,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt, valamint az átalakított trélert lefoglalta. A szerb sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

A NAV felvételei.

A járművet vezető férfi megközelítőleg 7 millió forint vámigazgatási bírságot kapott – közölte Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.