Makó Színes

Ma is tömegeket mozgat Buzás Péter szava

Csupán háromszázan fértek be a makói szocialisták ma délutáni a Glorius Vigadóban rendezett nőnapi ünnepségére, azokkal együtt, akik az előtérben elhelyezett vetítésen át követték Buzás Péter köszöntőjét és a műsort. Sokan azonban már a kezdés előtt hazamentek, mert nem bírtak állni.

Korom András – Makó

Már fél 5-kor hazaindultak azok az idősek, akiknek reményük sem volt, hogy a makói szocialisták 5-kor kezdődő nőnapi ünnepségét ülve nézzék végig, állni azonban már koruk és egészségügyi állapotuk miatt az előtérben sem tudtak volna. A hatalmas érdeklődést az okozta, hogy maga Buzás Péter, a párt helyi elnöke invitálta őket hirdetésben a házakhoz eljuttatott szórólapokon.

Hogy valóban a volt városvezetőre voltak kíváncsiak az asszonyok, jól mutatja, hogy Buzás Péter hatalmas tapsot kapott, amikor a terembe lépett.

A pártelnök köszöntőjében elmondta, ahogy tavaly, így az idén is akadályokat gördített a város az MSZP január óta szervezett nőnapi ünnepsége elé, hiszen a Hagymaházat – a tavalyi tapasztalatok után – már el sem merték kérni, majd kiderült, hogy ingyenes műsorokkal szerveztek rá a párt nőnapi rendezvényére. Igaz a Korona földszintjét megkapták, ám kiderült, nem sokkal később ingyenes sztárvendég lép fel holnap fél 5-kor az emeleti teremben, a párt nőnapi ünnepsége pedig 5-kor kezdődött volna. Ezért bérelték ki végül a Glorius Vigadót.

Buzás Péter hangsúlyozta: örül, hogy a nőnap, a baloldal ünnepe, túlélte a rendszerváltás.

– Mérhetetlen örömére szolgál, hogy a mostani városvezetés, az országgyűlési képviselő irányítása mellett a fejlesztésekkel azt folytatják, amit annak idején mi, az akkori testülettel elkezdtünk, Folytatják Makovecz műveinek létrehozását, a fürdő- és a könyvtárépítést, s a szoborállítási tervünkben is megvolt a Návay-szobor felállítása, csak nem volt rá annyi pénzünk, de jutott pénz a mozi felújítására, igaz, mi egy picit máshogy gondoltuk. Azaz folytatódik az a fejlesztési boom, ami az utolsó két ciklusunkban elkezdődött – utalt a mai várospolitikára.

Hallgassa meg Buzás Pétert:

A műsorban verseket mondott Bozsogi Attila, Kovács Sándor szavalt és (az utóbbi) énekelt, az est szárvendége pedig Márió, a harmonikás volt.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepség közbe megkérdeztük Buzás Pétertől, hogy mibe került a hirdetés, a szórólapozás, a terembérlet és Márió gázsija, melyre mi közel félmilliót kalkuláltunk. Erre azt mondta, hogy a pontos összeget nem tudja, a szükséges pénz egy részét a helyi pártszervezet mintegy 70 tagja, a másik felét pedig szponzor cégek adták össze.

Buzás Pétert megkérdeztük a nőnap költségeiről:

One Response

  1. Remélem ! a következő választáson, te indulsz !

Comments are closed.