Makó Színes Térség

Jó polgárok közössége a Marosvidék Baráti Társaság

A Marosvidék Baráti Társaság vasárnapi évadnyitó közgyűlésén közel hetven megjelent előtt értékelték a tavalyi év kulturális munkáját, valamint beszámoltak az idei programterveikről.

MH-Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében elmondta, szerinte a “jó polgár” értékeit hordozza a Marosvidék Baráti Társaság közössége. Nemzeti értékeink mellett a szűkebb környezetet, településünk és térségünk irodalmi, kézműves, műemlékvédelmi, helytörténeti és kulturális örökségeink értékeit gondozza. Az egyesület az elmúlt két évben önkormányzati civil pályázati támogatását kapott.

A polgármester elmondta ő is részt vett egykor, a néhai Szilágyi Sándornak köszönhetően – emlékkiadvány, kiállítás szervezésével, kulturális program megvalósításával – a közösség életében. Minden évben közösen a kulturális értékőrző konzorciumban (Marosvidék-Egyház-Önkormányzat) valósítják meg a bogárzói búcsút – tette hozzá.

Az idén a SULINET magyar közoktatási portál E-Tudásbázisába kerülhet be a Marosvidék 16 évnyi kiadvány dokumentációja az önkormányzat támogatásával.

Szilágyi Sándorné, az egyesület elnöke elmondta, ahogy eddig minden esztendőben, így az idén is három folyóiratot megjelentetését tervezik, most azonban egy különkiadással is készülnek, a 110 éves bogárzói templomról lesz egy képes kiadványuk.