Kék hírek Makó

Ismét bíróság előtt a volt makói gyepmester

Elrendelte a Makói Járásbíróság mai tárgyalásán D. András, a volt makói gyepmester egykori segédjének elmeorvosi vizsgálatát. Felmerült ugyanis a gyanúja, hogy K. Mihály Béla a kihallgatásain annak megfelelően felelt, amiről úgy gondolta, hogy elvárnak tőle. A segéd egy más ügyben tett vallomása miatt történt ugyanis perújrafelvétel az állatkínzás vétsége alól egyszer már felmentett D. András ügyében.

Korom András – Makó

A vádiratlényege szerint D. András volt makói gyepmester 2012. szeptember és 2012. október hónapokban – pontosan meg nem határozható időközönként és időpontokban – indokolatlanul bántalmazott a makói gyepmesteri telepen elhelyezett kutyák közül legalább ötöt oly módon, hogy az állatokat közvetlen közelről fejbe lőtte, egy a nyomozás során be nem azonosított lőfegyverrel. A lövések a kutyák rövid időn belüli elpusztulásához vezettek. A vádlott a vonatkozó jogszabályi előírások megszegésével, kábítás nélkül oltotta ki legalább 5 kutya életét.

A dr. Lakatos Lajos Sándor bíró által vezetett mai tárgyaláson meghallgatták Nagy Nándort, a Makói Városgazdálkodási Nkft. igazgatóját, aki elmondta: nem észleltek szabálytalanságot a gyeptelepen, nem látott a vádlottnál pisztolyt. És azt is, hogy míg a gyeptelepet fel nem újították, az ment be és vitt a telepre állati hulladékot vagy döglött állatot, aki csak akart. Arra a kérdésre, hogy szerinte haragban volt-e a D. András és segédje, K. Mihály Béla, azt mondta, nem tudja megítélni.

A bíró és a vádlott ügyvédje.

A szintén tanúként meghallgatott dr. Dán János és dr. Kocsubé Sándor állatorvosok elmondták, a gyepmesteri telep ellenőrzésekor nem bukkantak szabálytalanságokra, s a vádlottnál ők sem láttak pisztoly.

Az ügyész indítványára dr. Lakatos Lajos Sándor bíró a tárgyalást elnapolva elrendelte az egykori segéd elmeorvosi vizsgálatát, miután annak korábbi vallomásai miatt felmerült a gyanúja, hogy könnyen befolyásolhat, azaz a kérdésekre azt a választ adja, amiről úgy gondolja, hogy elvárnak tőle.