Galéria Színes Térség

Bállal zárták az idényt a vadászok Apátfalván

Március 1-jével kezdődik meg az új vadászesztendő, ezért is rendezett szezonzáró estét a Maros Vadásztársaság . Az apátfalvi Faluházban rendezett bálon vadételeket szolgáltak fel, amelyet a vadászok ejtetettek el.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Vegyes érzelmekkel zárták az idényt a Maros Vadásztársaság magyarcsanádi székhelyének tagjai, ugyanis gazdasági szempontból nem volt igazi a szezon, azonban vadászatban mindenki megtalálhatta a számítását. Azonban, ez egyáltalán nem érződött az évzáró bálon, amelyet szombaton tartottak Apátfalván.

– Vadászkürtösök is felléptek nálunk, akik üdvözletként fanfárt fújtak, majd egy fotográfus Dianánk, egy vadászhölgy, aki a társaságunk életéből kiragadott pillanatokat hozta el – videóként – nekünk. Utoljára két éve volt ilyen – fogalmazott Bálint Antal, a társaság elnöke. – Jellemzően ebből a megyéből érkezetek vadászok, főleg Makó, Apátfalva, Magyarcsanád és Szeged vonzáskörzetéből.

A bálon 160-an vett részt, köztük Vári Csaba is, a Maros Vadásztársaság vadászmestere is. Elmondta, felügyeli és koordinálja a szakmai tevékenységet és a kapcsolatot tart a megyei vadászati hivatal és a társaság között. Ebbe a világ 1993-ban csöppent bele.

– Középiskolás voltam, amikor egy kedves ismerősöm, Domokos Gábor kivitt hajtónak. Megszerettem és azóta is rabja vagyok ennek a sportnak. Nagyon érdekes, mert a családunknak nincs hagyománya a vadászatnak, de nagyon örülök neki, hogy sikerült megismerkednem ezzel az elfoglaltsággal – mondta a vadászmester. – Nagyon rapszodikus a hivatásom, vannak erősebb és gyengébb napok, főleg az idény kezdetén. Külsősök számára ez holtidőnek tűnik, de gyakran ekkor is sok dolog akad.

navigate_before
navigate_next

Az estéről a finom falatok sem maradhattak el: fácán-, vaddisznó- és szarvashúst is felszolgáltak, különböző ételek formájában. A vacsorát a vendégek a jól megszokott zenékre táncolhatták le.