A montenegrói férfi az autója lökhárítójába rejtve próbált meg 40 millió forint értékű drogot csempészni az országba. Fotó: police.hu

MH-Kék hírek

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 24 éves montenegrói állampolgár ellen. A férfi a röszkei határátkelőhelyen jelentkezett belépésre személyautójával pénteken  7 óra 25 perckor. 

A kábítószer-kereső kutya a jármű első lökhárítójánál kábítószert jelzett, ezért a rendőrök átvizsgálták a kocsit. Az első lökhárítók mögött és a bal oldali ülés alatti alvázrészen az egyenruhások 40 csomagban összesen 20.706 gramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le, amely az elvégzett gyorsteszt szerint marihuána.

A lefoglalt kábítószer a súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A nyomozók a montenegrói férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest