Negyedik alkalommal hozták el Makóra ma a Diákolimpia kelet-magyarországi döntőjét. A legkisebbektől egészen tinédzsereken át érkeztek a versenyzők a városi sportcsarnokban. A lányok célja az országos döntő volt, amelyet Szarvason rendeznek meg.

Gajáta Fanni – Makó

18 városból érkeztek aerobikosok a diákolimpiára. 140 résztvevőt szólították a küzdőtérre, hogy megmutassák, elég jók, hogy az országos döntőbe jussanak. Egyéni, páros, trió és csoport kategóriában indultak a versenyzők. Pósa Mónikától, a Makó Budo Klub Aerobik szakosztály vezetőjétől és edzőjétől megtudtuk, még Debrecenből, Egerből, Miskolcról, Szarvasról és Kondorosról is jöttek.

– Tegnap rendezték meg a nyugat-magyarországi válogatót, ahol kevesebben voltak. Ez mindig a nehezebb válogató, ugyanis itt többen vannak és csak az első öt egység juthat tovább, ezért nagyobb a küzdelem, hogy részt vehessenek szarvasi országos döntőjén  – tette hozzá az edző.

– 8 éve űzöm ezt a sportot, mivel nagyon megtetszett és ezért beíratott anya – mondta a 11 éves Csapó Laura a megnyitó előtt.  A kislány elmondta, a családjában fontos szerepet játszik a sport, de ő az első, aki aerobikozik. – Egyéniben, párosban és trióban is indulok. Szolnokon is ezekben a kategóriákban szerepeltem, egyéniben második voltam, párosban és trióban pedig elsők lettünk.

– Lassan két éve kezdtem el aerobikozni, mivel a barátnőm is járt – mesélte a hajdúszoboszlói Vida Anna. – Ez az első versenyem. Körülbelül 5 hónapja készülünk rá. Nehéz, mivel mi még UP2-esek vagyunk. Szerintem még lenne mit javítanunk. Reméljük, a döntőbe bejutunk, de legalább az első 7-ben benne leszünk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest