Makó Színes

Tényleg felújítják a makói Ford falat

Old timer találkozót szerveznek, Galamb Emlékkönyvet adnak ki és felújítják az egykori makói Ford lerakat korabeli reklámgrafikáját megőrző falát – derült ki Maros-parti Veterán Autós, Motoros Egyesület tegnap esti közgyűlésén.

MH-Makó

Péntek este rendezték a 10 éves Maros-parti Veterán Autós, Motoros Közhasznú Egyesület közgyűlését. A 37 taggal működő egyesület tagjai közel 200 veterán járművet gondoznak, a legidősebb egy 1921-ben gyártott Ford T-modell. A jubileumi közgyűlésen  vett részt Farkas Éva Erzsébet polgármester. – A veterán autósosokkal együtt indítottuk el a pünkösdi veterán autós-motoros találkozót, 2018-ban, a vállalkozók évében Old Timer találkozót szeretnénk szervezni a Maros-parton a térségi gazdakör bevonásával, turisztikai és kulturális programokkal kiegészítve – mondta a városvezető. A polgármestertől a jelenlévők megtudták, hogy a város az idén összesen 30 millió forintot különített el a civil szervezetek és a sportegyesületek támogatására.

A Ford fal egy részlete.

Kiderült, hogy a klub tagjai a várossal közösen szeretnék ápolni Galamb József örökségét. A Ford T-modell születésének 110. évfordulója alkalmából felújítják az 1922 és 1944 között a mai Deák Ferenc és a Vásárhelyi utca sarkán működő egykori Ford-lerakat épülete homlokzatát. Ennek falán még ma is kivehető a Ford-Lincoln-Fordson felirat, és a négy, autókat ábrázoló képből is felismerhető egy.

És egy Galamb József emlékkönyvet is kiadnak. Az önkormányzat és az egyesület jó kapcsolatot ápol Szabadkával, Zselízzel, Araddal és Nagybecskerekkel. A közgyűlésen az is kiderült, hogy az idei évben határon átnyúló programban elektromos Ford T-modellekre is pályáztak.