Galéria Külföld Színes

Farsangoltak a makói nagycsaládosok

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete már megalakulása óta megrendezi a farsangi mulatságot, amely az egyik legsikeresebb programjuk. Idén is sok gyermek jelmezbe öltözött és mindenkit díjaztak. Játékos feladatok is várták a kicsiket és a nagyokat is.

Gajáta Fanni – Makó

Közel 15 éve alakult meg a Makói Nagycsaládosok Egyesülete Makón. Azóta már hagyománnyá vált, hogy farsangi bulit szerveznek a kicsiknek és a nagyoknak. Marsiné Bánó Krisztina, az egyesület elnöke kiemelte, ilyenkor a gyerekek beöltöznek, előadnak egy rövid produkciót, majd a zsűri díjazza őket. Ezt követően egy családi játékra kerül sor.

– A rendezvényeink gyakorisága attól is függ, hogy milyen programokra sikerül pályázatot nyernünk. Minden évben nyújtunk be ilyet az önkormányzatnak és attól függően, hogy mennyit és milyen programokra kapunk pénzt,  tudjuk megvalósítani a terveinket. Jövő héten írjuk az újabbat és próbálunk nyerni is – fogalmazott.

Az egyesületbe bárki jelentkezhet, akár az egygyermekes családok is – hiszen ahogy az elnök mondta -, innen kezdődhet meg egy nagycsalád. A tagokkal sok szabadtéri programmal is készülnek, tavaly kajaktúrán is részt vettek.

A Szent László Király Plébánián rendezett farsangi mulatságra a legtöbb gyerkőc jelmezbe öltözött. Volt tündérke, királylány, varázsló és még filmszereplő is. Pál Rebeka – az Öngyilkos osztagból – Harley Quinn bőrébe bújt.

– Amikor láttam a filmet, nagyon megtetszett a karaktere – mondta a 13 éves lány. – Régebben annyira nem szerettem a farsangot, mostanában kedveltem meg, talán azért, mert jobban érdekel a beöltözés. Akár komolyabb témákban is. Ez a mostani az egyik kedvenc jelmezem.

A fiúk is remekeltek: volt DJ, macskafogó, bűvész, na meg őrült tudós. Ennek Takács Tamás öltözött be.

– Nagyon szeretem a farsangot. Voltam már múmia, herceg, sárkány és most őrült tudós. Azért is ezt választottam, mert rengeteg tudósos filmet láttam és ki szerettem volna próbálni, milyen is ez a lét. Érdekel ez a világ is, mivel szerintem még sok dolog van, amit fel lehetne fedezni. Lehet, nagyként ezt szeretném csinálni – árulta el Tamás.

Mindenki jelmezét díjazta a zsűri, így nem szomorkodhatott senki. A jelmezbemutató után közös játékra invitálták a családokat, ahol különböző feladatokat oldhattak meg.

navigate_before
navigate_next