Gőzerővel készül a Forgatós Táncegyüttes a március 15-ei fellépésükre. Előtte azonban Hódmezővásárhelyen is fellépnek ezen a hétvégén, s ezek mellett még több meghívásnak tesznek eleget.

Gajáta Fanni – Makó

Idén Szegeden lép fel a Forgatós Táncegyüttes az 1848-as szabadság és forradalomharc emlékére. Doktor-Bagaméri Andrea, a Forgatós Táncegyüttes asszisztense és táncosa elárulta, hogyan is zajlik egy ilyen programra a betanulás.

– Van egy zenei anyag, amelyet Laci összeállít. Az első időszak a kísérletezésé, próbálkozásé. Nagyon sok ötlet és gondolat van, amelyet elmond, hogy a szituációt hogyan szeretné megoldani és mit szeretne látni. S majd a magunk egyéniségével belevisszük a saját érzelmeinket, gondolatainkat – fogalmazott a táncos. Az első jeleneteket több napon át gyakorolják. – Nehéz, mivel figyelnünk kell magunkra, a másikra és a rendező instrukciójára.

A március 15-ei programot egy hódmezővásárhelyi fellépés előzi meg a hétvégén. Doktor László, az együttes vezetője elmondta, ide a felnőtt csoport készül egy előadással. A produkcióra alig egy hete próbálnak, s szerdán már össze is rakták teljesen a műsort. Emellett nagyon sok meghívásnak kell eleget tenniük.

– Áprilisban  nagy erővel készülünk a szegedi nemzetközi néptáncfesztiválra, ahová a gyermek-, és ifjúsági csoporttal megyünk – mondta a vezető. – Hála, sűrű a programunk, amelynek örülünk, és nagyon szeretjük, hogy igénybe vesznek minket.

Ezek mellett a Nemzeti Táncegyüttes két táncosával közel 3 hete gyakorolnak a fiatal forgatósok a rábaközi táncokat.  Ezeken túlmenően egy jótékonysági estre is készülnek: március végén a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány makói rendezvényére kaptak meghívást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest