Színes Térség

Kiállták a bátorságpróbát

Mit szólna, ha heverészés közben egy megtermett kutya harapna fel egy kis jutalomfalatot a torkáról? Sokan biztos megijednének. A Szivárvány otthon lakói azonban nevetve tapsoltak azt ezt megtevő Bodzának, a terápiás kutyának.

Korom András – Szivárvány otthon

– Több mozgásában korlátozott lakónk is van, akiket ne tudunk kivinni a természetbe, így nem tudnak háziállatokkal se találkozni. Ezért találtuk ki Fehérné Eleki Anita gyógypedagógussal, hogy akkor rendezzünk a Szivárvány otthonban ilyen kutyaterápiás foglalkozásokat. A mai már a második alkalom, s szeretnénk ezt kéthavonként megtartani – mondta Majsai Beatrix, az otthon megbízott vezetője. Hozzátette: a lakók közül sokaknak is is nagy élményt jelent, hogy megsimogathatják Bodzát a golden retrievert.

navigate_before
navigate_next

Bodzát tényleg mindenki megsimogathatta és megszeretgethette. A terápiás kutya – akivel egyszer már találkozhattak az otthonlakók – nagy sikert aratott már a jelenlétével is. Hát még azzal, hogy „megkereste” a lepel alá bújt embereket, pacsit adott, illetve leszedte a jutalom falatot a bátor, a parkettán hanyatt lefeküdt jelentkezőkről. És persze vidáman hozta vissza az eldobott játéklabdát is.