Térség

Eltemették Kovács Sándor polgármestert

Ma délután helyezték örök nyugalomra Kovács Sándort, Csanádpalota polgármesterét. Családja, barátai és a település lakóinak százai búcsúztak tőle a helyi temetőben.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

Hosszú betegség után február 23-án hunyt Kovács Sándor polgármester. A településvezetőt még decemberben szállították a makói, majd szegedi és hódmezővásárhelyi kórházba. Csütörtöki temetésén családtagjai, barátai, más települések vezetői – többek között Czirbus Gábor alpolgármester, Szekeres Ferenc, Farkas János és Jani János polgármesterek – és a helybéliek is részt vettek. Kasuba Róbert plébános búcsúztatójában kiemelte Kovács Sándor egyik legnagyobb erénye a kitartás volt, mivel a maga elé kitűzött célokat szinte az erején felül is teljesítette.  Perneki László alpolgármester az önkormányzat nevében tartott búcsúbeszédében azt mondta Kovács Sándor 12 éves polgármestersége alatt számos fejlesztés valósulhatott meg a településen, de az egyik legnagyobb tette még is az volt, hogy Csanádpalota nagyközségből városi rangra emelkedhetett.

A díszsírhelyen nyugvó Kovács Sándor, akit a város saját halottjának tekintett, 59 évesen hunyt el. 38 évig élt házasságban, 3 gyermeke és 4 unokája született.

navigate_before
navigate_next