Hírek Makó

25 millióból teszik újra patinássá a városháza nagytermét

Lebontják a ’60-as években épült lambériát, felújítják a parkettát, hogy a terem visszakapja a XX. század eleji hangulatát. A mostani széksorok is eltűnnek. A képen a lambéria és a padsor is látható.

Korom András – Makó

A felújításról a legutóbbi rendkívüli ülésen csak annyit mondott a polgármester, hogy áprilisban kezdődik, s míg nyáron a be nem fejeződik, a házasulandók a Koronában mondják ki a boldogító igent és ott tartják a testületi üléseket is.

Rákérdeztünk a jelenleg meglehetősen szocreál stílusú nagyterem felújításának részleteire. Mint azt a városházától megtudtuk, a képviselő-testület a februári rendes ülésén elfogadott 3,5 milliárdos városi költségvetés részeként szavazott meg 25 millió forintot a testületi üléseknek, lakossági fórumoknak, honosításoknak is hely adó helyiség felújításának költségére. A munkálatok célja a XX. százas eleji látványvilág helyreállítása.

A felújítás során az 1960-as években beépített lambériát lebontják, helyette az egyszerű festett fal fog látszódni, melyre a város tulajdonában lévő értékes festményeket helyezik ki. De lecserélik a jelenlegi széksorokat, felújítják a parkettát. És újraburkolják és -bádogozzák a nagyterem előtti a városháza mellvédjének számító teraszt.

Két dolog lesz XXI. századi: felújítják a nagyterem fűtési rendszerét, valamint a külső és belső világítás, hogy a teljes gyenge- és erősáramú hálózat cseréje hozzájáruljon a jelenlegi követelményeket kielégítő és biztonságos üzemeltetéshez.

A munkálatok elvégzésére hamarosan közbeszerzési pályázatot ír ki a város.